viernes, 27 de julio de 2012

Ostirak arratzaldeko pozak eta limoi dosisa! Alegrias de viernes tarde y dosis de limon!

Ostiral arratzaldia. Igual asteko momenturik onena...astia indda, asteburua aurretik....datozen bi egunetarako planak itteko momentua! Ta pentzaitten hasten gaienian, 7.303 gauza ittia okurritten xaku, mendira fan, lagunakin kale bueltatxo bat in, errekauak in, etxia txukundu, madalenatxo batzuk gertatu, pistinan largotxo batzuk in, familixako bazkeixa, de konpras fateko plana, eskursiñotxo bat in kostaldera, zinian peli bat ikusi, sofan lasai egon, gimnasiora fan.......ostiral arratzaldian, asteburuak 48 ordu euki biharrian 48 egun besteko orduak dako!!!gero igual astelehena allaitten da, eta lanian galdeketan dotzueinian "zemouz asteburua, ze inddozu?" ..."ba ezer, trailos....eske dauen egualdixakin, ze in be..."...etzatzue pasau??

Viernes por la tarde. Igual el mejor momento de la semana....la semana hecha, finde por delante....tiempo de hacer planes para los próximos dos días!Y te pones a pensar, y se te ocurren como 7.303 cosas que hacer, ir al monte, salir a la calle con los amigos, hacer algunos recados, limpiar la casa, preparar unos cupcakes, hacer unos largos en la piscina, alguna comida familiar, plan para ir de compras, una excursión por la costa, ver una peli en el cine, tirarte un rato en el sofa, un ratillo en el gimnasio....y es que el viernes por la tarde el finde en vez de 48 horas, tiene las horas que le tocan a 48 dias!!!Y luego llega el lunes, y  te preguntan en el trabajo "que tal el finde?que has hecho?".."pues nada, con la calma...total, con el tiempo que hace, no sabes ni que hacer..." no os ha pasado?? 


Holakorik ez pasaitteko, guk madalenatxo batzuk gertatu izeneko plana itteko errezetia ekarri du! Limoizko madalenatxo batzuk, limoizko buttercream-akin edo, gurinan kremiakin.


Para que no os vuelva a pasar, traemos la receta para el plan llamado: preparar unos cupcakes. Cupcakes de limon, con buttercream de limon. 


Hemen doia! Aqui van! 


LIMOIZKO MADALENAK CUPCAKES DE LIMON

125 gr gurin / 125 gr mantequilla
125gr azukre/ 125gr azúcar
2 arrautza/ 2 huevos
125 gr uruna / 125gr harina
Kollara txiki bat hazkarri kimiko / 1 cucharilla levadura química(Royal)
8 kollara txiki esne / 8 cucharillas de leche
2 kollara limoi zuku/ 2 cucharas de zumo de limón


Labea 180º tara jarri eta berotu.
Calentar el horno a 180º.
Madalena moldetan papelezko kapsulak jarri.
Colocar las capsulas de papel en los moldes.
Gurina eta azukrea nahastu, batera pomada bat lortu arte. 
Mezclar la mantequilla y el azúcar hasta que se unan en una crema en pomada.
Arrautzak banan banan bota eta baterartu arte nahastu.
Añadir los huevos uno a uno y mezclar hasta integrar.
Limoi zukua bota nahakesta honi.
Añadir el zumo de limon a la masa anterior.
Beste katilu baten uruna eta hazkarri kimikua nahastu eta bahetu.
En otro recipiente, mezclar la harina con la levadura química, y tamizar.
Aurreko nahasketiari urun nahasketian erdixa bota. 
Mezclar la mitad de la harina a la masa anterior y mezclar hasta integrar.
Bi nahaskixak integrauta, esnian erdixa gehitu eta nahastu.
Añadir después la mitad de la leche, mezclar.
Bukaketako, geraketan dan uruna bota, eta nahastutakuak esnia.
Acabar incorporando la harina restante, y añadirle la leche una vez integrada la masa.
Dana ondo nahasita dauenian, orea kapsuletan bota (kapsularen 2/3 bete).
Cuando todo esté bien mezclado, repartir la masa en las capsulas (llenar el 2/3 de la capsula).
Labera sartu 180º-tan 20-22 minutu.



Meter al horno a 180º durante 20-22 minutos. 
Geraketan dan uruna bota, eta bateratutakuan esnia.
Acabar incorporando la harina restante, y añadirle la leche una vez integrada la masa.
Oria ondo nahastuta dauenian moldetara bota (kapsulian 2/3 bete). Acabar incorporando la harina restante, y añadirle la leche una vez integrada la masa.

LIMOIZKO GURIN-KREMA / BUTTERCREAM DE LIMON


250gr  azukre hautsa / 250gr azúcar glass 
125 gr gurin / 125gr mantequilla
4 kollara txiki limoi zuku / 4 cucharillas de zumo de limón
1 kollara txiki limoi azal hauts / 1 cucharilla de ralladura de limón


Azukre hautsa bahetu eta osagai danak nahastu 5 minutuz. 
Tamizar el azúcar glass y mezclar todos los ingredientes durante 5 minutos.
Nahastu ore dana bateratuta egon eta leun egon arte. 
Mezclar hasta que la masa sea homogenea y suave. 
Koloratzaileakin gura dozun koloria emun zeike, guk berde lima emun gotzan, beti kolorante "alimenticio" dianakin emun bihar xakoi koloria. 
Con colorantes alimenticios, se le puede dar el color que quieras, nosotros le dimos un berde lima.



Eta hoixe da dana...! kontaukozue!!


Y eso es todo!! ya nos contareis!! 







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